ukenru
u-2018-rotsi-na-navkolozemniy-orbiti-zruynuvalisya-visim-suputnikiv

У 2018 році на навколоземній орбіті зруйнувалися вісім супутників

 • 28767 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Російська система контролю космічного простору зафіксувала вісім випадків руйнування космічних апаратів на орбіті Землі в 2018 році, хоча раніше спостерігалися поодинокі випадки. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Збільшення числа уламків на орбіті в найближчі 10 років може створити загрозу російським супутникам, йдеться в доповіді фахівців Головного центру розвідки космічної обстановки Космічних військ ВКС.

За даними авторів доповіді, до теперішнього часу число запусків в світі в порівнянні з 2015 роком зросла в два рази, також почастішали випадки руйнування апаратів.

У документі зазначається, що до кінця 2018 року система контролю РФ супроводжувала понад 8 тисяч об'єктів на орбітах і тільки 2,5 тисячі з них були чинними апаратами.

У центрі прийшли до висновку, що безпека польотів російських космічних апаратів в найближчі 10 років може опинитися під загрозою.

За даними NASA, на сьогоднішній день на орбіті перебувають понад 2,2 тис. діючих і понад 5 тис. космічних апаратів, термін яких сплив, а також понад 14 тис. фрагментів космічного сміття. Всього на орбіті Землі на даний момент зафіксовано майже 20 тис. різних об'єктів.

Нагадаємо, американська корпорація Amazon планує випустити на навколоземну орбіту 3236 супутників зв'язку, які дозволять надати доступ в інтернет десяткам мільйонів людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу