ukenru
u-2017-rotsi-mkchkh-proviv-eksgumatsiyu-5-til-v-ukrayini

У 2017 році МКЧХ провів ексгумацію 5 тіл в Україні

 • 6052 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні оприлюднив звіт діяльності на території держави за рік, значну частину якого присвячено роботі організації з питання турботи про загиблих, передає УНН з посиланням на матеріал, оприлюднений на сайті МКЧХ.

Згідно з оприлюдненими результатами, у 2017 році в Україні 5 тіл було ексгумовано за участі фахівців МКЧХ. Крім того, 5 судово-медичних закладів по обидва боки від лінії зіткнення протягом року було відремонтовано, зазначають фахівці. Матеріали та реагенти отримала 1 ДНК-лабораторія.

27 моргів, а також слідчі та криміналістичні підрозділи Національної поліції на Донбасі отримали технічне обладнання: інструменти для судово-медичного дослідження, судово-медичне обладнання, засоби індивідуального захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексгумацію останків розстріляних політв'язнів завершили у Луцьку

У МКЧХ зазначили, що грошову допомогу на загальну суму 33 тис. грн для поховання загиблих родичів отримали 4 сім'ї.

Понад 500 експертів, військових і представників правоохоронних органів взяли участь у 14 тренінгах та інформаційних заходах, присвячених судово-медичній тематиці, зокрема пошуку зниклих безвісти та ідентифікації останків. 24 фахівці з обох боків лінії зіткнення відвідали тренінги за кордоном.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП