ukenru
u-2016-rotsi-toshiba-otrimala-3-5-mlrd-dol-zbitkiv

У 2016 році Тoshiba отримала 3,5 млрд дол. збитків

 • 9126 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Японська компанія Toshiba зазнає величезних збитків. Тільки за підсумками дев'яти місяців 2016 фінансового року компанія втратила близько 3,5 млрд дол. через бізнес в США, який пов'язаний з атомною енергетикою. Про це пише TechLabs, передає УНН.

Щоб компенсувати збитки Toshiba планує продати 20% свого бізнесу з виробництва мікрочіпів і таким чином врятувати частину акціонерного капіталу. На тлі таких невтішних фінансових результатів голова ради директорів компанії Сігенорі Сіга оголосив про те, що піде у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник медобладнання Тoshiba в Україні заявив про обшуки

Також висуваються припущення про те, що в майбутньому компанія може продати комп'ютерний бізнес, якщо фінансова ситуація не зміниться в кращу сторону.

Нагадаємо, за даними TechLabs, що в 2015 році Toshiba отримала чистий збиток у розмірі близько 4 мільярдів дол. через скандал з бухгалтерською звітністю.

Нагадаємо, правоохоронні органи на передодні повідомили, що викрили схему закупівлі старого медобладнання під виглядом нового. За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження, в рамках якого проведено обшуки окремих компаній. Зокрема, і офіс дилера Toshiba - ТОВ „УМТ +“.

Вказану компанію правоохоронці підозрюють у причетності до поставки в Україну медичного обладнання за завищеними цінами.

Українські Національні Новини

Економіка