tysiachi-mihrantiv-zatrymani-u-shtati-tekhas-za-zvynuvachenniam-u-porushenni-kordonu

Тисячі мігрантів затримані у штаті Техас за звинуваченням у порушенні кордону

 • 26898 переглядiв

За останні роки, влада Техасу затримала майже 10 000 мігрантів за звинуваченнями в незаконному проникненні на територію країни. Зокрема, у березні прийнятий новий закон, що надає право поліції затримувати мігрантів, які в'їжджають у штат нелегально. Це надає право місцевим суддям видавати накази про депортацію, передає УНН із посиланням на The Associated Press.

Деталі

ЗМІ розповідають історію Абдули, 32-річного мігранта з Магами, Мавританія. Він політичний активіст, який втік з Мавританії, побоюючись переслідувань.

Після перетину американо-мексиканського кордону він провів кілька тижнів у віддаленій в'язниці Техасу за звинуваченням у порушенні місцевих законів.

Я провів багато годин без сну, сидячи на підлозі

- сказав Абдул.

Чоловік говорив за умови, що його прізвище не буде опубліковане, щоб не поставити під загрозу його прохання про надання притулку.

На знімку для ЗМІ видно шрами від операції після лікування травм, нібито завданих йому мавританською поліцією.

ООН закликає врятувати 185 біженців рохінджа, які дрейфують в Індійському океані24.12.23, 17:14

Починаючи з березня, Техас дозволив поліції заарештовувати мігрантів, які нелегально в'їжджають до штату, і надасть місцевим суддям повноваження висилати їх з країни. Новий закон з'явився через два роки після того, як Техас розпочав менш масштабну операцію з арешту мігрантів за порушення кордону. Операція також мала на меті зупинити нелегальний перетин кордону.

Втім результати дослідження ставлять під сумнів вплив арештів на стримування імміграції. Повідомляється, що Техас готується надати поліції ще ширші повноваження затримувати мігрантів за звинуваченнями у нелегальному в'їзді в країну. Правозахисні організації вже подали до суду, щоб зупинити новий закон, підписаний губернатором-республіканцем Грегом Ебботтом, називаючи його неконституційним і таким, що посягає на імміграційні повноваження уряду США.

З 2021 року влада Техасу заарештувала майже 10 000 мігрантів за звинуваченням у порушенні кордону в рамках операції, яку Ебботт назвав "арешт і в'язниця": Власники прикордонних земельних ділянок укладають угоди зі штатом, санкціонуючи арешти за порушення кордону, розчищаючи шлях правоохоронцям для затримання мігрантів, які в'їжджають до США через ці ділянки.

Ці арешти були оскаржені в судах на предмет порушення конституційних норм, зокрема, у зв'язку з порушенням належної правової процедури. Нещодавно один землевласник звернувся до чиновників з проханням припинити незаконні арешти його власності, стверджуючи, що влада ніколи не мала на це дозволу.

Україна і Молдова обговорили синхронізацію електронних черг на кордоні для прискорення транзиту28.12.23, 13:49

Губернатор штату передбачав, що арешти за порушення кордону дадуть швидкі результати.

Коли люди почнуть дізнаватися про це, вони перестануть перетинати кордон Техасу

- сказав він в інтерв'ю Fox News.

Ебботт пояснював свою позицію в ЗМІ у липні 2021 року, коли кількість перетинів техасько-мексиканського кордону сягнула 1,2 мільйона.

Цього місяця Ебботт припустив, що Техас може незабаром відмовитися від арештів за порушення кордону, оскільки він просувається вперед, запроваджуючи звинувачення у нелегальному в'їзді, які можуть бути пред'явлені практично в будь-якій точці штату, в тому числі за сотні миль від кордону.

В Литві виступають за посилення контролю над іноземцями 27.12.23, 01:31

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві з 4 січня запрацюють 44 пункти утилізації ялинок

     • 37827 переглядiв