twitter-porushyla-kontrakt-ne-vyplatyvshy-milionni-bonusy-reuters

Twitter порушив контракт, не виплативши мільйонні бонуси – Reuters

 • 31824 переглядiв

Twitter порушила контракт, не виплативши мільйони доларів бонусів, які соціальна мережа, що тепер називається X Corp, пообіцяла своїм співробітникам. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Колишній старший директор з компенсацій Twitter Марк Шобінгер, який у червні подав до суду на компанію Ілона Маска через місяць після свого звільнення, звинувативши його в порушенні умов контракту.

У позові Шобінгера стверджувалося, що до і після того, як мільярдер Маск купив Twitter минулого року, компанія пообіцяла працівникам 50% від їхніх цільових бонусів у 2022 році, але так і не здійснила ці виплати.

Відхиливши клопотання Twitter про закриття справи, окружний суддя США Вінс Чхабрія постановив, що Шобінгер обґрунтовано заявив про порушення контракту відповідно до законодавства Каліфорнії, і на нього поширювався план бонусів.

Як тільки Шобінгер зробив те, що просив Twitter, компанія запропонувала виплатити йому бонус у відповідь, що стало обов'язковим договором згідно із законодавством Каліфорнії. І, нібито відмовившись виплатити Шобінгерові обіцяний бонус, Twitter порушив цей договір

- зазначив суддя.

Юристи Twitter стверджували, що компанія дала лише усну обіцянку, яка не є контрактом, і що справа має розглядатися відповідно до законодавства Техасу. Але суддя постановив, що справа регулюється законодавством Каліфорнії, і що "всі протилежні аргументи Twitter зазнали краху".

Доповнення

Відтоді, як Ілон Маск купив компанію і звільнив понад половину її працівників, проти X подали численні позови колишні співробітники та керівники.

У позовах міститься низка претензій, зокрема, що X дискримінувала літніх працівників, жінок та працівників з інвалідністю, а також не повідомила заздалегідь про масові скорочення. Компанія заперечує свої правопорушення

Відхід рекламодавців у 2023 році, коштував мережі X Ілона Маска збитків понад мільярд доларів15.12.23, 10:59

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Twitter порушив контракт, не виплативши мільйонні бонуси – Reuters

     • 31824 переглядiв

    У Німеччині через повені побоюються прориву дамби

     • 29506 переглядiв