ukenru
tusk-podzvoniv-zelenskomu-i-poroshenku

Туск подзвонив Зеленському і Порошенку

 • 9828 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Голова Європейської ради Дональд Туск провів першу телефонну розмову з Володимиром Зеленським, який здобув перемогу в другому турі виборів Президента України, а крім того з кандидатом, який програв, - Петром Порошенком. Про це Туск написав у себе в Twitter, передає УНН.

"Перша хороша телефонна розмова з обраним Президентом України Володимиром Зеленським. Я запевнив його в незмінній підтримці ЄС Україні. Очікуємо нашої співпраці і саміт Україна-ЄС в липні", - написав Туск.

Крім того, глава Європейської ради повідомив, що провів розмову з Петром Порошенком.

"Телефонна розмова з Порошенком після 5 років доброї співпраці. Конкурентні, вільні і справедливі президентські вибори з мирною передачею влади - найкращий доказ прогресу і демократії в Україні", - зауважив він.

Нагадаємо, раніше Туск і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер написали спільний лист, в якому привітали Володимира Зеленського з обранням на пост Президента України.

Як повідомляв УНН, Центральною виборчою комісією, станом на 17:37 вівторка, 23 квітня, вже оброблено 100% електронних протоколів, або 18491840 голосів виборців. За результатами голосування, переміг Володимир Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика