turetskyi-prezydent-erdohan-porivniav-premier-ministra-izrailiu-netaniakhu-z-hitlerom

Турецький Президент Ердоган порівняв прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху з Гітлером

 • 29004 переглядiв

Ердоган порівнює Нетаньяху з Гітлером, звинувачуючи його у звірствах в Газі; Нетаньяху заперечує, посилаючись на послужний список Ердогана щодо курдів і свободи преси.

Президент Туреччини Таїп Ердоган заявив у середу, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху нічим не відрізняється від Адольфа Гітлера, і порівняв атаки Ізраїлю на Газу з поводженням нацистів з євреями. Про це пише Reuters, передає УНН.

Вони раніше погано говорили про Гітлера. Яка вам різниця з Гітлером? Вони збираються змусити нас сумувати за Гітлером. Чи те, що робить цей Нетаньяху, є чимось меншим, ніж те, що робив Гітлер? Ні. … Він багатший за Гітлера, він отримує підтримку Заходу. Зі Сполучених Штатів надходить різна підтримка. І що вони зробили з усією цією підтримкою? Вони вбили більше 20 тисяч жителів Гази. 

– сказав Ердоган.

Деталі

Ердоган також заявив що Туреччина буде вітати науковців і науковців, які зазнають переслідувань за їхні погляди на конфлікт у Газі, додавши, що західні країни, які підтримують Ізраїль, є співучасниками того, що він назвав військовими злочинами.

Нетаньяху відповів, що турецький президент має бути останньою людиною, яка читатиме лекції Ізраїлю.

Ердоган, який вчиняє геноцид проти курдів, який є світовим рекордсменом із ув’язнення журналістів, які виступають проти його правління, є останньою людиною, яка може проповідувати нам мораль. 

— йдеть у заяві Нетаньяху.

Додатково

Незважаючи на критику Ізраїлю, Туреччина підтримує комерційні зв’язки, викликаючи негативну реакцію з боку опозиційних партій та Ірану. Анкара каже, що торгівля з Ізраїлем різко впала з 7 жовтня, коли палестинське бойове угруповання ХАМАС почало смертоносну транскордонну атаку, у результаті якої загинуло 1200 людей, що спонукало Ізраїль розпочати війну проти ХАМАС.

На відміну від своїх західних союзників і деяких арабських країн, Туреччина не вважає ХАМАС терористичною організацією.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі