ukenru
turetske-misto-kilis-obstrilyali-raketami-z-teritoriyi-siriyi

Турецьке місто Кіліс обстріляли ракетами з території Сирії

 • 17756 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Турецька провінція Кіліс піддалася ракетному обстрілу з території Сирії. Про це повідомляє УНН з посиланням на турецьке агентство Anadolu. 

За попередніми даними, в результаті обстрілу пошкоджено декілька будівель у адміністративному центрі провінції - місті Кіліс. Потерпілий отримав легкі травми.

Поліцейські оточили район, прибулі на місце пожежники загасили загоряння.

Як раніше повідомляв УНН, Генеральний штаб Туреччини у суботу оголосив про початок військової операції проти озброєних формувань сирійських курдів у районі Афрін на північному заході Сирії. Загони “Вільної сирійської армії”, у свою чергу, оголосили про початок наступу на позиції курдської партії PYD (“Демократичний союз”).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Німеччини стурбоване розвитком ситуації на півночі Сирії - DPA

Операція “Оливкова гілка” почалася о 16.00 за київським часом, метою операції є “зачистка регіону від терористів і порятунок братнього народу від терористичного гніту”. Як зазначає військове відомство Туреччини, атакам піддаються тільки “об’єкти терористів, при цьому виявляється максимальна чутливість до мирного населення”.

У заяві наголошується, що в рамках операції “будуть нейтралізовані бойовики Робочої партії Курдистану, загонів „Сил народної самооборони“, партії „Демократичний союз“ і терористичної організації „Ісламська держава“, а дружнє населення Афрін буде звільнено від терористів”, йдеться в заяві турецького військового відомства.

Українські Національні Новини

Новини Світу