ukenru
turetska-prokuratura-poprosila-fbr-dopomogti-v-rozsliduvanni-vbivstva-posla-rf

Турецька прокуратура попросила ФБР допомогти в розслідуванні вбивства посла РФ

 • 9897 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Слідчі турецької Генпрокуратури попросили ФБР США допомогти відновити електронні листи вбивці російського посла в Туреччині Андрія Карлова, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Як повідомляється, за десять днів до нападу на посла Мевлют Мерт Алтинташ почав готуватися до замаху, збираючи інформацію про А.Карлова в інтернеті. Слідчі запротоколювали всі пошукові запити на цю тему в його комп'ютері й телефоні. М.Алтинташ використовував поштовий сервіс Google. Перед самим замахом він стер зі своєї електронної скриньки декілька листів, а також закрив свої облікові записи у Twitter і Facebook.

Слідчим вдалося зламати пароль до телефону М.Алтинташа і знайти електронного листа, в заголовку якого написано "Ти повинен це зробити з волі Аллаха". Також фахівці вивчили низку повідомлень sms і Facetime, які вбивця відправляв з 15 по 29 листопада 2016 року. Оскільки і телефон, і комп'ютер злочинця є продукцією компанії Apple, прокуратура офіційно звернулася до стамбульського представництва компанії для отримання допомоги в розблокуванні пристроїв.

Однак для відтворення повної картини контактів М.Алтинташа слідчим необхідно отримати стерті дані з електронної пошти, а також відкрити доступ до соцмереж, якими користувався вбивця. Для цього 22 лютого турецькі представники провели зустріч із аташе посольства США з правових питань ФБР Майклом Хікоком, який обіцяв їм посприяти.

Нагадаємо, в понеділок стало відомо про арешт у Туреччині росіянки, яка може бути пов'язана з убивством А.Карлова. Як повідомили місцеві ЗМІ, жінка на ім'я Катерина, яка займалася в Анкарі сутенерством, у листопаді минулого року контактувала по телефону з М.Алтинташем.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП