turetska-biznes-grupa-otsinyuye-ekonomichni-zbitki-vid-zemletrusiv-u-84-mlrd-dolariv

Турецька бізнес-група оцінює економічні збитки від землетрусів у 84 млрд доларів

 • 559195 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Два потужні землетруси призведуть до збитків для економіки країни на суму понад 84 млрд дол, або близько 10% ВВП та ще 10,4 мільярда доларів втрати національного доходу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

Цитата

“Згідно з підрахунками бізнес-групи, два потужні землетруси призведуть до збитків для економіки країни на суму понад 84 млрд доларів, або близько 10% ВВП та ще 10,4 мільярда доларів втрати національного доходу”, — інформує Конфедерація підприємств і бізнесу Туреччини (TÜRKONFED).

Деталі

TÜRKONFEDT зазначає, що втрати робочої сили коштуватимуть економіці Туреччини 2,9 млрд доларів. Землетруси завдали шкоди в 10 провінціях Туреччини і 13,5 мільйона людей на південному сході країни, а також у Сирії.

Конфедерація проводила розрахунки, базуючись на наслідках землетрусу 1999 року поблизу Стамбула, який забрав життя близько 18 тисяч людей. Кількість жертв останніх руйнувань значно перевищила кількість жертв землетрусу 1999 року.

Доповнення 

За словами координатора ООН з питань гуманітарних справ та надзвичайних ситуацій Мартіна Гріффітса, кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії, може подвоїтись з нинішнього рівня в близько 33 000 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

     • 552694 переглядiв

    У Маріуполі прогриміли вибухи

     • 711574 переглядiв

    Китай готується збити невідомий літаючий об'єкт

     • 1888352 переглядiв