turechchyna-zaiavyla-pro-zatrymannia-32-boiovykiv-idil-yaki-hotuvaly-napady-na-tserkvy-ta-synahohy

Туреччина заявила про затримання 32 бойовиків ІДІЛ, які готували напади на церкви та синагоги

 • 25790 переглядiв

Туреччина заарештувала 32 підозрюваних в ІДІЛ, які планували напади на синагоги і церкви, а також на посольство Іраку.

Турецькі сили безпеки затримали 32 особи, підозрюваних у зв'язках з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" (ІДІЛ), які нібито планували здійснити напади на синагоги та церкви, а також на посольство Іраку. Про це повідомляє Daily Sabah, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що ході спільної операції, проведеної в дев'яти провінціях, турецька поліція і Національна розвідувальна організація (MIT) захопили трьох високопоставлених членів ІДІЛ, а також 29 пов'язаних з ними підозрюваних, перш ніж вони встигли почати діяти.

Двоє так званих керівників розвідки місцевого осередку ІДІЛ планували напади на церкви та синагоги по всій Туреччині, третій – мав намір здійснити напад на посольство Іраку в Анкарі, повідомляють джерела.

Під час рейдів влада вилучила незліченну кількість цифрових матеріалів, що належали терористичній групі.

Як повідомляє видання, бойовики зізналися у своїй причетності до ІДІЛ і її діяльності в Сирії й Туреччині, а також дали свідчення про бойовиків, що діють в країні.

Довідково

Арешти відбулися через тиждень після того, як поліція затримала 304 підозрюваних бойовиків ІДІЛ під час одночасних рейдів по всій Туреччині, що виглядало як перевірка безпеки напередодні новорічних святкувань.

Угруповання "Ісламська держава" здійснило низку смертоносних нападів у Туреччині, включаючи стрілянину в стамбульському нічному клубі 1 січня 2017 року, коли під час святкування Нового року загинуло 39 людей.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, Німецькі сили безпеки провели обшуки в будинках прихильників ХАМАС і палестинської організації – "Самідун". Загалом по всій Німеччині було проведено обшуки на 15 об'єктах.

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на столицю: вже чотири жертви

     • 24839 переглядiв

    Ворожий удар по Києву: кількість жертв зросла до трьох

     • 24220 переглядiв

    росіяни в обід обстріляли Херсон: поранені двоє людей

     • 23059 переглядiв