turechchina-zayavila-scho-pratsyuye-nad-prodovzhennyam-ta-rozshirennyam-zernovoyi-ugodi

Туреччина заявила, що працює над продовженням та розширенням «зернової угоди»

 • 1193003 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив у неділю, що Анкара старанно працює над розширенням підтримуваної ООН ініціативи, яка дозволила Україні експортувати зерно з портів, заблокованих росією після її вторгнення. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Чорноморська зернова ініціатива, реалізована за посередництва ООН і Туреччини в липні минулого року, дозволила експортувати зерно з трьох українських портів. Угоду було продовжено в листопаді і вона закінчується 18 березня, якщо не буде погоджено продовження.

Цитата

«Ми докладаємо всіх зусиль для безперешкодної реалізації та подальшого розширення угоди по чорноморському зерну», — сказав Чавушоглу у своєму виступі на Конференції Організації Об'єднаних Націй щодо найменш розвинених країн, яка проходить у Досі, Катар.

Чавушоглу також сказав, що обговорив зусилля щодо продовження з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Додамо

Раніше росія заявила, що погодиться на продовження угоди щодо чорноморського зерна тільки в тому випадку, якщо будуть враховані інтереси її власних сільгоспвиробників. Крім того, російська сторона наголосила, що переговори про продовження угоди фактично заморожені. Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ексклюзивному коментарі УНН розповів, що процес триває і наразі ООН проводить консультації з рф. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Обстріл Херсонщини: загинули жінка та двоє дітей

     • 898451 переглядiв

    В ЄС перебуває 58 українських дітей, яких «вирвали» з лап рф

     • 1189596 переглядiв