ukenru
turechchina-z-1-sichnya-vvodit-noviy-podatok-dlya-turistiv

Туреччина з 1 січня вводить новий податок для туристів

 • 14527 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Туреччина з 1 січня 2019 року вводить податок на безпеку для туристів обсягом 1,5 євро. Про це з посиланням на Асоціацію туристичних агентств Туреччини (TÜRSAB) пише видання Hurriyet, передає УНН.

Повідомляється, що спочатку головне управління державних аеропортів країни планувало запровадити податок обсягом 3 євро з людини. Однак, після звернення TÜRSAB до міністра культури і туризму Туреччини Мехмета Нурі Ерсої з пропозицією знизити податок, було вирішено скоротити суму збору до 1,5 євро.

"У результаті переговорів було вирішено знизити податок на безпеку, який становив 3 євро, до 1,5 євро. Ми в боргу перед міністром культури і туризму за швидке вирішення питання туристичних агентств. У 2019-му ми продовжимо роботу із залучення більшої кількості іноземних туристів в нашу країну", - заявив в результаті переговорів турецький міністр.

Як повідомляв УНН, цього року відпочинок на Новий рік в популярному серед українців Єгипті подорожчав на 20-25%, ціни на відпочинок в Європі залишились на рівні минулого року, а "екзотичні" напрями стали більш привабливими.

Українські Національні Новини

Економіка