ukenru
turechchina-sklikaye-ekstrene-zasidannya-nato-cherez-situatsiyu-v-idlibi

Туреччина скликає екстрене засідання НАТО через ситуацію в Ідлібі

 • 18663 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Туреччина скликає екстрене засідання НАТО у відповідь на загибель турецьких військових в Ідлібській зоні деескалації. Засідання пройде сьогодні в Брюсселі. Про це повідомив генсек НАТО Йенс Столтенберг в Twitter, інформує УНН.

"Сьогодні Рада НАТО засідає на прохання Туреччини проконсультуватися, відповідно до статті 4 засновницького Вашингтонського договору НАТО, щодо ситуації в Сирії", - написав Столтенберг.

Як зазначив генсек, Анкара ініціювала екстрене засідання Альянсу, грунтуючись на статті 4-й Північноатлантичного договору.

Стаття 4-я передбачає, що "сторони завжди будуть консультуватися один з одним у разі, якщо, на думку будь-якої з них, територіальна цілісність, політична незалежність чи безпека будь-якої із сторін під загрозою".

Засідання на рівні постпредів пройде у п'ятницю в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі.

В результаті повітряного удару сил режиму Башара Асада в Ідлібській зоні деескалації 27 лютого загинуло 33 турецьких військовослужбовців, 32 отримали поранення.

Як повідомлялося раніше в УНН, у НАТО розкритикували РФ і Сирію за "невибіркові авіаудари" в Ідлібі. Також у Росії пояснили, чому турецькі військові потрапили під вогонь сирійських військ.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган після авіаударів провів термінову нараду з безпеки після загибелі військових в Сирії на тлі російсько-сирійського наступу в провінції Ідліб.

Today, the #NATO Council meets at Turkey’s request to consult under Article 4 of NATO’s founding Washington Treaty on the situation in Syria: https://t.co/mwiEZfNGE3

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) February 28, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу