ukenru
turechchina-ogolosila-pro-vidbittya-v-islamskoyi-derzhavi-siriyskogo-el-baba

Туреччина оголосила про відбиття в "Ісламської держави" сирійського Ель-Баба

 • 8721 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Командувач турецькою армією Хулуси Акар оголосив про завершення операції зі звільнення сирійського міста Ель-Баб від бойовиків "Ісламська держава", які утримував його від 2013 року, передає УНН з посиланням на ВВС.

Х.Акар назвав операцію успішною. "Вітаю нас усіх із остаточним звільненням Ель-Баба", - додав він.

З його слів, від початку операції "Щит Євфрату", частиною якої був штурм Ель-Баба, вбито майже три тисячі бойовиків, майже 350 активістів Робітничої партії Курдистану, яку в Туреччині визнали терористичною і заборонили.

Турецькі військові оцінюють свої втрати приблизно в 60 людей, більшість із них загинули під час штурму Ель-Баба. Однак європейські ЗМІ ще торік звинувачували Туреччину в занижуванні своїх втрат.

Операцію "Щит Євфрату" турецькі військові почали в серпні 2016 року. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган тоді заявив, що метою операції буде боротьба з бойовиками "Ісламської держави".

Місто Ель-Баб розташоване за 30 км від кордону з Туреччиною і вважається останнім опорним пунктом "ІД" у провінції Алеппо на півночі Сирії. Наступ на нього з південно-західного напрямку вела також сирійська армія.

Однак взяти місто виявилося складніше, ніж очікувалося, через запеклий опір бойовиків "ІД".

Нагадаємо, у грудні минулого року сирійська прмія оголосила про контроль над Алеппо у Сирії.

Українські Національні Новини

Новини Світу