ukenru
turechchina-odin-iz-punktiv-priznachennya-vkradenogo-rosiyeyu-zerna-posol-ukrayini

Туреччина один із пунктів призначення вкраденого росією зерна - посол України

 • 37623 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Посол Києва в Анкарі заявив у п'ятницю, що турецькі покупці були серед тих, хто купував зерно, яке росія вкрала в України, додавши, що він звернувся за допомогою до Туреччини у виявленні та затриманні осіб, відповідальних за продаж та закупівлю. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

На росію та Україну припадає майже третина світових поставок пшениці, тоді як росія також активно експортує добрива, а Україна — кукурудзу та олію. Але постачання українського зерна з чорноморських портів заблоковане після вторгнення росії, де застрягло близько 20 мільйонів тонн зерна.

Деталі

Посол Василь Боднар заявив, що росія вивозить вкрадене зерно з Криму, який вона анексувала у 2014 році, та додав, що Київ працює з Туреччиною та Інтерполом над пошуком винних.

"росія безсоромно краде українське зерно і намагається вивезти його з окупованого Криму. Це вкрадене зерно продається зарубіжним країнам, і Туреччина одна з них", - сказав він журналістам в Анкарі.

"Ми звернулися до Туреччини із закликом допомогти нам і, на пропозицію турецької сторони, порушити кримінальні справи стосовно тих, хто краде та продає зерно", - додав посол.

Посольство України в Анкарі повідомило, що до перевезення вкраденого зерна причетні судна "Надія", "Фінікія", "Сормівський", "Віра" та "Михайло Ненашев".

Додамо

Посольство України в Бейруті повідомило цього тижня, що росія відправила своєму союзнику Сирії близько 100 000 тонн вкраденої пшениці.

Війна може спровокувати глобальну продовольчу кризу, що спонукало ООН висунути план щодо відкриття судноплавних маршрутів з Одеси та інших українських портів.

Українські Національні Новини

Новини Світу