ukenru
turechchina-i-azeybardzhan-provedut-spilni-viyskovi-navchannya

Туреччина і Азербайджан проведуть спільні військові навчання

 • 8553 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Туреччина спільно з Азербайджаном проведуть військові тактичні навчання "Мустафа Кемаль Ататюрк - 2019" з бойовою стрільбою. Про це повідомила прес-служба Міноборони Азербайджану, передає УНН.

"Відповідно до угоди про військове співробітництво між Азербайджанською Республікою і Турецькою Республікою, з 1 по 3 травня в нашій країні пройдуть азербайджано-турецькі спільні тактичні навчання "Мустафа Кемаль Ататюрк - 2019" з бойовою стрільбою", - йдеться в повідомленні.

За даними оборонного відомства, основною метою навчань є досягнення координації взаємодії військових підрозділів Азербайджану і Туреччини шляхом розробки спільних планів штабів, підвищення рівня боєготовності особового складу та розвитку їх навичок ведення спільних операцій, а також підтримка на високому рівні взаємин і взаєморозуміння військовослужбовців двох країн проведенням обміну досвідом.

Повідомляється, що до спільних навчань будуть залучені особовий склад, бронетехніка, артилерійські установки і міномети, бойові і транспортні вертольоти ВПС, а також підрозділи протиповітряної оборони і зенітно-ракетні підрозділи армій двох країн.

Особовий склад ЗС Туреччини, який братиме участь в навчаннях, вже прибув до Азербайджану.

Раніше УНН повідомляв, що Узбекистан, Туреччина і Пакистан почали спільні військові навчання.

Українські Національні Новини

Новини Світу