ukenru
tsvk-utvorila-ponad-33-tis-viborchikh-dilnits-na-postiyniy-osnovi

ЦВК утворила понад 33 тис. виборчих дільниць на постійній основі

 • 14253 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Під час засідання Центральна виборча комісія утворила понад 33 тис. звичайних, спеціальних та закордонних виборчих комісій на постійній основі. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ЦВК.

“Відповідно до Виборчого кодексу України під час засідання затверджено Порядок утворення виборчих дільниць на постійній основі, їх тимчасового закриття, ліквідації та внесення змін до відомостей про утворені виборчі дільниці. Відтак, згідно із ухваленим Порядком Комісія утворила на постійній основі: 32 035 звичайних виборчих дільниць, 1 296 спеціальних виборчих дільниць, 102 закордонні виборчі дільниці”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що при цьому втратили чинність постанови ЦВК від 12 квітня 2012 року № 66 та № 67, відповідно до яких свого часу були утворені зазначені виборчі дільниці.

“Також внесено зміни технічного характеру до преамбули постанови ЦВК від 28 квітня 2012 року № 82 “Про утворення одномандатних виборчих округів на постійній основі у межах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя”, - повідомили у відділі комунікації.

Нагадаємо, близько 6 млн українців без прописки зможуть проголосувати на виборах.

Українські Національні Новини

Політика