ukenru
tsvk-popri-religiyni-svyata-viborchi-dilnitsi-pratsyuvatimut-lishe-do-20-00

ЦВК: попри релігійні свята виборчі дільниці працюватимуть лише до 20:00

 • 9239 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Неділя, 21 квітня, – це не лише день повторного голосування за Президента України. У нашій країні цього дня також будуть відзначатися одразу кілька релігійних свят. Тим не менше, голосування на дільницях буде проведено виключно з 8 години ранку і до 20 години вечора. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"21 квітня – це не лише день повторного голосування за Президента України. У нашій країні цього дня також будуть відзначатися одразу кілька релігійних свят.

Тим не менше, відповідно до статті 75 Закону "Про вибори Президента України" голосування на дільницях буде проведено виключно з 8 години ранку і до 20 години вечора", - зазначила голова ЦВК.

Сліпачук закликала зважити "на це при плануванні дня, щоб встигнути проголосувати".

"Якщо ви прийдете на дільницю вже перед самим закриттям, частиною 10 статті 76 вищезгаданого Закону визначено, що за 5 хвилин до 20 години голова ДВК оголошує про закінчення голосування. Виборці, які на 20 годину прийшли до дільниці для голосування, мають право проголосувати і для цього один із членів комісії о 20 годині підходить до входу та запрошує всіх виборців, які ще не проголосували, зайти у приміщення та зачиняє двері", - написала вона.

За словами голови ЦВК, проте, варто пам'ятати, що в такому разі виборець може перебувати у приміщенні для голосування протягом часу, необхідного лише для отримання бюлетеня і голосування. Це визначено частиною 3 статті 76 Закону. Після закриття дільниці, виборча комісія має певні обов'язки щодо проведення засідання та здійснення підрахунку голосів. Потрібно поважати роботу членів комісії.

"...прошу відповідально поставитися до процесу волевиявлення та не порушувати встановлений Законом "Про вибори Президента України" порядок", - додала Сліпачук.

Нагадаємо, головний рабин України Моше Реувен Асман закликає Центральну виборчу комісію продовжити роботу виборчих дільниць під час другого туру виборів президента України 21 квітня до 22:30.

Українські Національні Новини

Політика