ukenru
tsvk-oprilyudnilo-adresi-viborchikh-dilnits-dlya-ukrayintsiv-z-rf

ЦВК оприлюднило адреси виборчих дільниць для українців з РФ

 • 20760 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Центральна виборча комісія оприлюднила адреси виборчих ділянок, де зможуть проголосувати на виборах президента українці, які проживають на території Російської Федерації, передає УНН. 

"Центральна виборча комісія звертає увагу громадян України, які перебувають на консульському обліку в дипломатичних установах України на території Російської Федерації та планують брати участь у голосуванні під час проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, на відсутність додаткових вимог щодо реалізації їх права голосу. Зазначену категорію громадян України включено до списків виборців, тому вони мають можливість безперешкодно брати участь у голосуванні на відповідних виборчих дільницях, указаних у додатку до постанови Центральної виборчої комісії від 31 грудня 2018 року № 274", - сказано у повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президенти пішов третій претендент

Для українців, які постійно проживають або тимчасово перебувають на території Російської Федерації, та забезпечення їх виборчих прав, ліквідувавши п’ять виборчих дільниць на території Російської Федерації, ЦВК віднесла їх межі до закордонних виборчих дільниць, розташованих відповідно на території Посольств України у Грузії, Казахстані та Фінляндії.

"Водночас зазначаємо, що громадяни України, які тимчасово перебувають у Російській Федерації та мають паспорт громадянина України, можуть реалізувати своє право голосу за місцем своєї реєстрації в Україні", - додали у прес-службі. 

Як повідомляв УНН, українські громадяни, які перебувають на території РФ постійно, матимуть можливість голосувати в посольствах України у Грузії, Фінляндії й Казахстані.

Українські Національні Новини

Політика