ukenru
tsvk-ochikuye-vid-radi-skorochennya-terminu-perebuvannya-politseyskikh-na-viborchikh-dilnitsyakh

ЦВК очікує від Ради скорочення терміну перебування поліцейських на виборчих дільницях

 • 13826 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Центральна виборча комісія сподівається, що Верховна Рада підтримає законопроект, який зменшить термін перебування поліцейського на виборчих дільницях з існуючого наразі. Про це заявила член ЦВК Ірина Єфремова на засіданні координаційного штабу щодо місцевих виборів, передає УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

Вона нагадала, що виборчий кодекс передбачає, що працівники Нацполіції приступають до виконання обов’язків за 8 днів до дня голосування.

"ЦВК розділяє думку, що це дуже тривалий термін перебування на дільниці. Ми сподіваємося, що Верховна Рада підтримає законопроект, який зменшить термін перебування поліцейського на дільницях. Крім того, ЦВК сподівається на плідну співпрацю з Державною прикордонню службою. Кабмін на час проведення місцевих виборів дозволив в’їзд в країну міжнародним спостерігачам та міжнародним організаціям. Тому, просимо ДПСУ оперативно на це реагувати", - сказала Ірина Єфремова.

Також член ЦВК зазначила, що виборчий процес можна розділила на три групи — підготовка, агітація та вибори.

“Що стосується підготовчого процесу, то на сьогодні створено ТВК та виборчі округи. Основною проблемою в підготовчий період була зміна адреси для голосування. Сьогодні (15 вересня - ред.) починається реєстрація списків політичних партій та кандидатів у депутати. Право агітувати кандидат отримує з наступного дня, після реєстрації виборчою комісією. І тільки з цього моменту їх можна притягти до відповідальності за порушення виборчого законодавства”, — сказала вона.

Нагадаємо, секретар РНБО Данілов заявив про "аномальні процеси" зі зміною місця голосування у деяких регіонах.

Українські Національні Новини

Політика