ukenru
tsunami-v-indoneziyi-zlivi-zavazhayut-shukati-postrazhdalikh

Цунамі в Індонезії: зливи заважають шукати постраждалих

 • 22570 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Сильні дощі заважають рятувальним службам Індонезії продовжувати пошуки постраждалих від цунамі, в результаті якого загинули понад 400 людей. Про це повідомляє УНН з посиланням на Agence France-Presse.

"Через проливні дощі річка вийшла з берегів, багато місць затопило. Це заважає евакуювати людей і допомагати потерпілим", – написав у Twitter представник Національного управління країни зі стихійних лих Сутопо Нугрохо.

Непогода заважає рятувальним командам діставатися віддалених сіл, уражених цунамі, а також погіршує умови життя тих, хто пережив його.

Влада просить мешканців триматися подалі від узбережжя, оскільки виверження вулкану "Анак-Кракатау" продовжується.

Останні дані про постраждалих від цунамі свідчать про 430 загиблих, 1495 поранених і 159 зниклих безвісти.

"Можливо, ситуація буде погіршуватися у міру того, як рятувальники досягають віддалених районів", – попередив Сутопо Нугрохо.

Нагадаємо, що в ніч з суботи на неділю на індонезійському узбережжі Зондської протоки в результаті виверження вулкана сталося цунамі. Серйозних руйнувань зазнали туристичні зони Аньєр і Танжунг Лесунг поблизу вулкану Анак-Кракатау.

Раніше повідомлялося, що індонезійські військові і рятувальні команди розподілилися по узбережжю, сподіваючись знайти живих після цунамі.

Як повідомляв УНН, Європейський Союз готовий надати гуманітарну допомогу Індонезії, яка страждає від наслідків цунамі.

Українські Національні Новини

Новини Світу