ukenru
tsru-posililo-stezhennya-za-rosiyeyu-i-iranom

ЦРУ посилило стеження за Росією і Іраном

 • 8999 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США в минулому році перерозподілило свої кошти і направило їх на стеження за Росією і Іраном. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Таку заяву зробила глава відомства Джина Хаспел.

За її словами, це сталося після багаторічного відставання, яке виникло через те, що агенти ЦРУ акцентувались на боротьбі з тероризмом після терактів у вересні 2001 року.

"У нас ще багато роботи в цьому напрямку, але ми добиваємося значного прогресу", - сказала глава ЦРУ.

Хоча агенти ЦРУ будуть як і раніше зосереджені на контролі за погрозами з боку терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Аль-Каїда", Хаспел дала зрозуміти, що агентство поставило пріоритет на зовнішніх ворогів американського уряду, що знаходяться в Москві, Тегерані і Пхеньяні.

Колишні співробітники розвідки і дипломати США заявили газеті, що зниження контролю ЦРУ за Росією після подій 11 вересня 2001 року могли привести до нездатності агентства передбачити "втручання" Москви в президентські вибори в 2016 році, а також в справи України в 2014 році.

У березні цього року Міністерство фінансів США створило всередині управління по боротьбі з тероризмом і фінансової розвідки шість нових підрозділів. Вони стежитимуть за Росією, КНДР, Іраном, "Ісламським державою", криптовалютою, а також правами людини і корупцією.

У лютому стало відомо, що Міненерго США заборонило своїм співробітникам брати участь в програмах, які фінансуються Росією, Північною Кореєю, Іраном і Китаєм. Працівники, які візьмуть в них участь, повинні будуть або відмовитися від цього або звільнитися з міністерства.

Нагадаємо, директору ЦРУ Джині Хаспел торік у березні вдалося переконати президента США Дональда Трампа у тому, що на отруєння колишнього агента російської розвідки Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у британському Солсбері має бути жорстка відповідь.

Українські Національні Новини

Новини Світу