tsohorich-vynyshchuvachi-nato-ponad-300-raziv-perekhopliuvaly-rosiiski-litaky

Цьогоріч винищувачі НАТО понад 300 разів перехоплювали російські літаки

 • 25067 переглядiв

Протягом 2023 року військово-повітряні сили НАТО понад три сотні разів вилітали для перехоплення російських військових літаків. Про це повідомляє пресслужба Альянсу, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що найбільша кількість перехоплень відбувались над Балтійським морем. 

У відомстві пояснили, що російські військові літаки зазвичай не передають код транспондера, що вказує на їхнє місцеперебування та висоту, коли пролітали вздовж східного флангу НАТО. Крім того, росіяни не подавали план польоту або не спілкувалися з диспетчерами повітряного руху.

США схвалили можливий продаж союзникам по НАТО комплексів Stinger за $780 млн23.12.23, 02:45

Водночас в Альянсі наголошують, що більшість повітряних зіткнень між літаками НАТО і Росії були безпечними і професійними. Порушення повітряного простору НАТО російськими військовими літаками залишалися рідкісними і, як правило, короткочасними.

Війна Росії проти України створила найнебезпечнішу ситуацію з безпекою в Європі за останні десятиліття. Винищувачі НАТО чергують цілодобово, готові піднятися в повітря в разі підозрілих або неоголошених польотів поблизу повітряного простору наших союзників. Патрулювання повітряного простору є важливим способом, за допомогою якого НАТО гарантує безпеку нашим членам Альянсу

 - заявив виконувач обов'язків речника НАТО Ділан Вайт.

Доповнення 

Після війни Росії в Україні НАТО суттєво посилили протиповітряну оборону на своєму східному фланзі, в тому числі за допомогою більшої кількості винищувачів, розвідувальних польотів і наземної протиповітряної оборони.

Крім того, після неодноразових російських ударів по українській інфраструктурі дуже близько до території НАТО, члени Альянсу розгорнули додаткові винищувачі в Румунії.

У Румунії вночі впав "шахед" рф, який атакував Україну: утворилась вирва в 1,5 метра14.12.23, 14:13

Також цього року НАТО також провела свої найбільші в історії повітряні навчання, під час яких понад 250 літаків тренувалися для колективної оборони Альянсу під час навчань "Повітряний захисник – 23".

Нагадаємо

Сьогодні у повітряний простір Польщі з боку України під час атаки росії залетів непізнаний повітряний об'єкт. Польські сили ППО спостерігали за ним до втрати сигналу. 

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни в обід обстріляли Херсон: поранені двоє людей

     • 23059 переглядiв