ukenru
tsogorichna-seredina-zimi-u-kiyevi-bilshe-nagaduvala-osin

Цьогорічна середина зими у Києві більше нагадувала осінь - кліматологи

 • 11442 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Середньомісячна температура січня у Києві становила +0,8°С, що на 6,4°С вище кліматичної норми. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, середньомісячна температура січня у Києві становила +0,8°С, що на 6,4°С вище кліматичної норми. Цьогорічний січень посів другу позицію після січня 2007 року серед найтепліших з 1881 року", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що найхолодніше було 7 січня, коли мінімальна температура опустилась під ранок до -5,3°С, а найтепліше – 11 числа, коли максимальна температура піднялась після полудня до +7,1 градусів.

"Але метеорологічна зима до столиці так і не завітала, хоча дві третини календарної зими вже минуло", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, опадів у Києві за місяць випало 21 мм, що склало лише 44% кліматичної норми.

Нагадаємо, у західних областях України завтра дощ та мокрий сніг, у північних, Вінницькій та Одеській областях - невеликий дощ.

Українські Національні Новини

Суспільство