ukenru
tsogorich-na-nazemnu-okhoronu-vid-pozhezh-derzhlisagentstvu-vidileno-blizko-50-mln-grn

Цьогоріч на наземну охорону від пожеж Держлісагентству виділено близько 50 млн грн

 • 11341 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. На наземну охорону лісів від пожеж цього року Державному агентству лісових ресурсів України з держбюджету виділено близько 50 млн грн. Про це повідомили у Держлісагентстві у відповідь на інформаційний запит УНН.

"У цьому році відповідно до Закону України Держлісагентству збільшено видатки Державного бюджету по спеціальному фонду на 288 млн грн за програмою 2805060 "Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді", зокрема, на здійснення наземної охорони лісів від пожеж 46,8 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до 2015 року на охорону лісів від пожеж лісогосподарськими підприємствами витрачалось до 82 млн гривень, а з 2016 року кошти з державного бюджету на охорону і захист лісів не виділялись.

За даними Держлісагентства, на сьогодні звільнилося майже 2 тис. висококваліфікованих спеціалістів лісової галузі у південних і східних областях України.

Крім того, через відсутність авіа- та відеоспостереження за лісовими масивами пожежі виявляються не в початковій стадії, а коли вже площа складає 0,5-3 га і більше.

Нагадаємо, у Держлісагентстві розповіли, як запобігають лісовим пожежам.

Українські Національні Новини

Економіка