ukenru
tsogo-roku-v-ssha-ochikuyut-na-poyavu-milyoniv-tsikad-yaki-17-rokiv-khovalis-pid-zemleyu

Цього року в США очікують на появу мільйонів цикад, які 17 років ховались під землею

 • 38861 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. У 2020 році в Сполучених Штатах Америки очікують появи мільйонів цикад, які 17 років провели під землею. Щільність цикад може становити 1,5 млн на акр. Про це повідомляє УНН із посиланням на CNN.

"Очікується, що мільйони цикад з'являться через 17 років під землею, оскільки, звичайно, це 2020 рік... Очікується 1,5 мільйона цикад на акр, і люди, що живуть на південному заході Вірджинії, частині Північної Кароліни та Західної Вірджинії, можуть стати свідками цього унікального явища", - повідомили у ЗМІ.

Вказано, що цикади не шкідливі для людини, однак шум від них може бути неприємним.

"Будемо сподіватися, що роздратування та обурення будуть компенсуватися тим, наскільки нечастою та дивовижною є ця подія", - сказав ентомолог Ерік Дей.

Зазначається, що цикади можуть бути небезпечними для орхідей, винограду та дерев через відкладання яєць самками.

"Цикади можуть зустрічатися у величезній кількості, і виробники в цих сферах діяльності повинні бути уважними", - заявив ентомолог Даг Пфайффер.

Повідомляється, що цикади - великі комахи, які зустрічаються або щорічно, або періодично. Досі невідомо, чому цикади з'являються періодично лише кожні 13 або 17 років, але є теорія, що таким чином вони уникають синхронізації з циклами хижаків.

Нагадаємо, коронавірус не передається через комах.

Українські Національні Новини

УНН Lite