ukenru
tsogo-roku-skladati-dpa-zmozhut-uchni-v-sizo

Цього року складати ДПА зможуть учні в СІЗО

 • 9755 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністерство освіти України розширило можливості учнів під час проходження державної підсумкової атестації у 2019 рік. Зокрема, право проходити ДПА отримали учні, які перебувають у слідчих ізоляторах. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки України.

"На 2019 рік МОН розширило можливості учнів під час проходження державної підсумкової атестації. Це, насамперед, стосується зарахування сертифікатів міжнародних мовних іспитів, проходження атестації тими, хто перебуває в СІЗО, та перескладання ДПА учнями коледжів і технікумів. Новий Порядок проведення державної підсумкової атестації був затверджений наказом МОН та набув чинності сьогодні, 25 січня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Так, право проходити ДПА отримали учні, які перебувають у слідчих ізоляторах під час досудового слідства.

"У цьому випадку проведення атестації забезпечуватиме закріплений за СІЗО заклад освіти", - зазначили у Міністерстві.

Також відтепер зараховувати як оцінку за ДПА сертифікати або дипломи міжнародного мовного іспиту з іноземної мови зможуть не тільки випускники 11-х, а й 9-х класів.

Крім того студенти освітньо-кваліфікаційного рівня "Молодший спеціаліст", які у 2018-му отримали незадовільну оцінку за результатами атестації, зможуть перескласти ДПА цього року.

"Перескласти цього року ДПА в формі ЗНО зможуть студенти ОКР "Молодший спеціаліст", що 2018-го отримали незадовільну оцінку за результатами атестації (1-3 бали). Мова про тих, хто після 9-го класу отримує фах у закладі професійної або вищої освіти і одночасно закінчує здобуття повної загальної середньої освіти. Торік такі студенти вперше складали ДПА в формі ЗНО з української мови", - уточнили у МОН.

Новим порядком також передбачено, що з 2021 року ті, хто отримує повну загальну середню освіту, мають обов'язково пройти ДПА у формі ЗНО з математики.

"Тобто випускників 11-х класів, а також учнів закладів профосвіти та студентів закладів вищої освіти, що вступали на базі 9-ти класів", - зазначили у Міносвіти.

Учні, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу чи лінії зіткнення і не здобувають загальну середню освіту в школах на підконтрольній Україні території, можуть пройти атестрацію екстерном.

"У Порядку також передбачено, що учні, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу чи лінії зіткнення і не здобувають загальну середню освіту в школах на підконтрольній Україні території, можуть пройти атестацію екстерном у закладах освіти, рекомендованих органами управління у сфері освіти. Окрім цього, такі учні можуть пройти атестацію в межах спрощеного вступу через освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, учні 9-х класів у 2019 році не здаватимуть державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО.

Нагадаємо, жителям тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму спростили умови участі у ЗНО.

Українські Національні Новини

Суспільство