ukenru
tsogo-roku-1-600-migrantiv-zaginuli-v-seredzemnomu-mori

Цього року 1 600 мігрантів загинули в Середземному морі

 • 12807 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Затоплення човна з більш ніж 30 людьми на борту цього тижня, є найсмертоноснішою міграційною трагедією на сьогоднішній день в протоці Ла-Манш. Проте, корабельні аварії мігрантів такого масштабу не є рідкістю у водах, що оточують південні кордони Європи. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Лише цього року, за оцінками чиновників ООН, 1 600 людей загинули або зникли безвісти в Середземному морі, головних воротах до Європи для мігрантів, які намагаються потрапити на континент за допомогою контрабандистів.

Кількість загиблих вище, ніж минулого року, але аж ніяк не унікальна. За оцінками Міжнародної організації з міграції, 23 тисячі людей загинули з 2014 року, намагаючись перетнути Середземне море на хитких човнах або гумових шлюпках, і в 2016 році загинуло понад 5 тисяч осіб.

Лише минулого тижня 85 людей загинули в двох окремих інцидентах, намагаючись дістатися до Італії з Лівії.

Цього року найбільш завантаженим і смертоносним маршрутом мігрантів до Європи є центральне Середземне море, куди люди подорожують на переповнених човнах з Лівії та Тунісу, а в деяких випадках і з Туреччини, до Італії. За даними Верховного комісара ООН у справах біженців, цього року близько 60 тисяч людей прибули до Італії морем, і близько 1 200 загинули або зникли під час подорожі.

Тим часом, з минулого року потік мігрантів збільшився ще більш небезпечним маршрутом в Атлантичному океані, куди мігранти відправляються із Сенегалу, Мавританії чи Марокко на простих дерев’яних човнах з надією досягти іспанських Канарських островів. Деякі човни тонуть недалеко від узбережжя Африки, а інші зникають безвісти, в деяких випадках пропускаючи Канарські острови і дрейфуючи глибоко в Атлантику. Понад 900 смертей було зареєстровано на маршруті Канарських островів, але справжня кількість може бути вища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найсмертоносніших трагедій: потонулих мігрантів у водах Ла-Маншу вже 27

Доповнення

Правозахисні групи часто критикують європейські уряди за те, що вони не роблять більше для порятунку мігрантів, які намагаються дістатися до континенту на непридатних для плавання судах. Європейські рятувальні зусилля на чолі з Італією в центральному Середземному морі були скорочені кілька років тому, і більше уваги було зроблено на навчанні та оснащенні лівійської берегової охорони для перехоплення човнів-мігрантів, перш ніж вони зможуть досягти європейських вод. Критики кажуть, що Європа закриває очі на порушення прав людини в лівійських центрах утримання мігрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу