ukenru
tsivilnikh-tam-ne-bulo-v-silakh-oboroni-pivdnya-prokomentuvali-udar-po-perepravi-bilya-antonivskogo-mostu

"Цивільних там не було": в Силах оборони Півдня прокоментували удар по переправі біля Антонівського мосту

 • 99972 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Українські військові тримають вогневий контроль над Антонівським мостом, проте не ведуть вогонь по об'єктах критичної інфраструктури на ураження. Про це в ефірі телемарафону повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає УНН.

Цитата

«Так, ми тримаємо вогневий контроль, але я неодноразово зауважувала, що ми не б'ємо по об'єктах критичної інфраструктури на ураження, ми не б'ємо по мирних населених пунктах і по місцевому населенню. Те, що на мосту в цей час не може бути цивільних, стверджують навіть самі окупанти, тому що це комендантська година і дуже суворі заходи вживаються для тих, хто її може порушувати. Цивільних там не було», - сказала Гуменюк, коментуючи удар біля Антонівського мосту.

За її словами, російські окупанти намагаються приховати свою приналежність до військових й зробити картинку, що відбувається обстріл мирного населення.

«Але це не так», - додала Гуменюк.

Доповнення

Цієї ночі соцмережі повідомляли про вибухи в районі Антонівського мосту.

Радник голови МВС Антон Геращенко у Telegram написав, що російські окупанти звинуватили ЗСУ в "ударі по переправі з цивільними".

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський спростував поширений російськими окупантами фейк про загибель цивільних внаслідок удару ЗСУ по переправі біля Антонівського мосту.

Українські Національні Новини

Війна