tsiny-na-naftu-zrostaiut-na-tli-ochikuvan-znyzhennia-stavok-u-ssha

Ціни на нафту зростають на тлі очікувань зниження ставок у США

 • 15257 переглядiв

Ціни на нафту Brent і WTI зросли на початку торгів у понеділок. Інвестори очікують, що ФРС США розпочне цикл зниження відсоткових ставок у вересні, що підтримує ціни на нафту.

Ціни на нафту зросли на початку торгів у понеділок, на тлі того, як інвестори стежать за ознаками циклу зниження ставок у США, який, як очікується, розпочнеться вже у вересні, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

На 00:35 за Грінвічем ціни на нафту марки Brent зросли на 48 центів, або 0,57%, до $83,10 за барель, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 42 центи, або 0,52%, до $80 ,55.

"Після червневого засідання FOMC дані щодо інфляції та ринку праці сигналізують про те, що дефляція та ребалансування ринку праці вже почалися, що, як ми очікуємо, дозволить ФРС розпочати цикл зниження відсоткових ставок у вересні", - ідеться в повідомленні ANZ Research.

Федеральна резервна система США проведе наступне засідання Федерального комітету відкритого ринку (FOMC) щодо відсоткових ставок 30-31 липня, на ньому інвестори очікують, що ФРС збереже ставки без змін, одночасно очікуючи на якісь сигнали про зниження, яке відбудеться пізніше цього року.

На політичному фронті президент США Джо Байден відмовився від своєї заявки на переобрання в неділю під тиском з боку колег-демократів і підтримав віце-президента Камалу Гарріс як кандидата від партії, який зіткнеться з республіканцем Дональдом Трампом у листопаді.

Камала Гарріс підтвердила намір балотуватися в президенти США21.07.24, 23:51

Повільніше, ніж очікувалося, економічне зростання Китаю на 4,7% у другому кварталі викликало минулого тижня побоювання з приводу попиту країни на нафту і продовжує чинити тиск на ціни.

У неділю Китай опублікував політичний документ, у якому викладено відомі амбіції, від розвитку передових галузей промисловості до покращення ділового середовища, при цьому аналітики не помітили жодних ознак неминучих структурних зрушень у другій за величиною економіці світу.

Китай знижує ключову ставку та базові ставки за кредитами для стимулювання економіки22.07.24, 06:47

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі з грозами і до 34°: прогноз погоди на сьогодні

     • 12529 переглядiв

    За добу країна-агресор втратила 1050 військових та 18 танків

     • 25062 переглядiв