ukenru
tsiklon-freddy-znovu-povernuvsya-na-madagaskar-vbivshi-chotirokh-lyudey

Циклон Freddy знову повернувся на Мадагаскар вбивши чотирьох людей

 • 790648 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Тропічний шторм Freddy повернувся на Мадагаскар вбивши чотирьох людей, у тому числі двох дітей. Він вдруге обрушився на острів за 2 тижні. Про це УНН пише посилаючись на AFP.

Деталі

Влада острівної держави в Індійському океані заявила в понеділок, що однорічна дитина загинула внаслідок обвалення будинку через сильний вітер і зливи, що обрушилися на південний захід.

Ще одна дитина двох років загинула за невстановлених обставин.

Дві жінки віком 50 років також загинули.

Загалом не менше 11 людей загинули на Мадагаскарі з того часу, як Freddy завдав першого удару наприкінці лютого.
Ще семеро загинули у Мозамбіку, де тропічний шторм, за прогнозами, повториться пізніше цього тижня.

"Ця петльова траєкторія зустрічається дуже рідко", - сказав AFP Ріво Рандріанарісон, головний синоптик Мадагаскару. За його словами, остання погодна система, що прямувала таким же шляхом, була зареєстрована в 1998 році.

"Основні ризики на сьогоднішній день - це дощі і, отже, повені, розливи річок і зсуви, які вони можуть спричинити", - сказав Рандріанарісон.

За даними Національного управління з управління ризиками Мадагаскару (BNGRC), кількість постраждалих збільшилася до більш ніж 15 000 осіб, при цьому майже 11 000 людей було переміщено через повернення урагану.

Зруйновано понад 600 будинків.

У понеділок вдень Freddy знаходився приблизно за 130 км на південний захід від південно-західного прибережного міста Туліара при поривах вітру до 125 км/год.

Прогнозується, що циклон посилиться у міру того, як він рухається у бік Мозамбіку. Очікуєтьсся, що він прибуде до південноафриканської країни у п'ятницю.

Шторм почав формуватися в перший тиждень лютого біля північно-західної Австралії та південної Індонезії.

Українські Національні Новини

Новини Світу