ukenru
tsiklon-freddy-sprichiniv-ponad-460-smertey-ta-torknuvsya-ponad-pivmilyona-lyudey-v-afritsi

Циклон Freddy спричинив понад 460 смертей та торкнувся понад півмільйона людей в Африці

 • 587632 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Циклон Freddy, який розсіявся цього тижня після рекордного буйства, спричинив понад 460 смертей на півдні Африки і торкнувся понад півмільйона людей у Малаві, заявила в п'ятницю ООН, передає УНН.

Деталі

За шість днів на півдні Малаві шторм вилив шестимісячну кількість опадів, залишивши за собою сліди руйнувань і серйозно пошкоджену інфраструктуру, а також затоплення сільськогосподарських угідь.

«Постраждали понад 500 000 осіб», — йдеться у звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГВ), додавши, що понад 183 100 осіб було переміщено.

Згідно з останніми даними, опублікованими пізно ввечері в п'ятницю, в Малаві загинуло близько 360 людей у країні з населенням майже 20 мільйонів людей. На даний момент уряд оцінює кількість переміщених осіб у понад 183 000 осіб.

Для тих, хто вижив, створено понад 300 аварійних притулків, а армія і поліція продовжують пошуки тіл.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, шторм стався, коли Малаві була охоплена смертоносним спалахом холери.

«Існує ризик того, що спалах холери, що триває, може погіршитися, оскільки діти будуть найбільш уразливими для цієї кризи», — заявила AFP представник ЮНІСЕФ.

Доповнення

Циклон вперше обрушився на південь Африки наприкінці лютого, вразивши Мадагаскар та Мозамбік, залишивши Малаві неушкодженим.

Потім шторм перемістився назад над Індійським океаном, де він черпав більше енергії з теплих вод, перш ніж зробив розворот курсу і вдруге обрушитися на материк.

Загалом ураган забрав життя 463 людей у трьох південноафриканських країнах: 360 людей загинули в Малаві, 86 осіб у Мозамбіку та 17 осіб на Мадагаскарі.

Українські Національні Новини

Новини Світу