ukenru
tsifra-dnya-kuleba-nazvav-kilkist-mizhnarodnikh-kompaniy-yaki-zalishili-rosiyu

Цифра дня: Кулеба назвав кількість міжнародних компаній, які залишили росію

 • 97327 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Уже понад 1,5 тисяч компаній залишили росію після її вторгнення в Україну 24 лютого. Про це на брифінгу у середу сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспонлдент УНН.

Цитата

«Загальна кількість компаній, які вже покинули росію та припинили поточні операції в росії, сягнула 1 537. Доречі, попри стереотипне уявлення що такий крок призводить до збитків, навпаки дослідження демонструють що компанії, які виходять з росії, вони зміцнюють свою репутацію, в тому числі в очах інвесторів і споживачів, покупців їхніх товарів, і у них зростає капітал», - повідомив міністр.

Деталі

Він зауважив, що зокрема про це йдеться в дослідженні Єльської школи менеджменту, тому «науково доведено що виходити з російського ринку не лише приємно, але й корисно».

«Закликаю глобальні корпорації переносити бізнес з росії до України, тут вони користуватимуться усією необхідною підтримкою… Ми пропонуємо відкриття віддалених представництв бізнесу під час війни з подальшим перенесенням їх в Україну, також створення регіональних хабів, які б охоплювали інші країни східної та центральної Європи, Причорномор’я, центральної Азії, південного Кавказу», - сказав дипломат.

Нагадаємо

Напередодні міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram-каналі повідомив, що техногігант IBM остаточно пішла з росії та звільнила своїх співробітників.

Українські Національні Новини

Суспільство