ukenru
tsentrobank-tayilandu-stvorit-vlasnu-tsifrovu-valyutu

Центробанк Таїланду створить власну цифрову валюту

 • 9495 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Центральний банк Таїланду оголосив про створення власної цифрової валюти, передає УНН з посиланням на Coin Telegraph.

"Центральний банк Таїланду замислюється над впровадженням технології блокчейн у систему міжбанківських розрахунків з використанням власної криптовалюти", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що нововведення допоможе зробити міжбанківські трансакції швидшими і дешевшими.

"Емісія криптовалюти є частиною державної стратегії із тестування блокчейну в різних секторах економіки", - йдеться у повідомленні.

При цьому багато країн світу побоюються легалізації криптовалюти. Так, наприклад, в Америці біткоіни вважають "надризиковим активом". Поряд з цим, агентство фінпослуг Японії пропонує викреслити біткоіни з переліку платіжних засобів.

Україна, тим часом, продовжує визначатися у питанні регулювання ринку криптовалюти з точки зору законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і недавно було прийнято рішення об'єднати їх в один документ.

Автором одного з законопроектів про криптовалюту є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (торік його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, щоправда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

А за даними окремих ЗМІ, законопроект Рибалки (№7183-1) і зовсім "списаний" у російських чиновників. Навіть більше, співавтором свого законопроекту про біткоіни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну.

І цей вчинок колеги радикала по партії назвали щонайменше "неетичним".

Українські Національні Новини

Новини Світу