ukenru
tsentrenergo-kupuvatime-vugillya-u-kompaniyi-z-otochennya-smotryaschogo-za-vugilnoyu-galuzzyu-zmi

"Центренерго" купуватиме вугілля у компанії з оточення "смотрящого" за вугільною галуззю - ЗМІ

 • 15092 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. У конкурсі, який багато експертів називали неконкурентним, взяв участь лише один учасник. Компанія "смотрящого" за вугільною галуззю Віталія Кропачова виграла торги на поставку вугілля для державного "Центренерго". Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на свої джерела.

30 січня на Українській енергетичній біржі "Центренерго" проводила тендерну закупівлю вугілля. За даними джерела, компанія "Шахтарськтранс" перемогла з ціною 2400 грн/тонна (2880 з ПДВ). За цією ставкою компанія погодилася поставити "Центренерго" 100 тисяч тонн вугілля марки "Г".

Структури групи ДТЕК, що до кінця минулого року були одним з основних постачальників вугілля на станції "Центренерго", участі в торгах не приймали.

ТОВ "Шахтарськтранс" належить Віктору Медведєву, зареєстрованому за адресою: місто Торез, вул. 50 років СРСР, д. 9 кв. 35. Сусідом Медведєва за вказаною адресою є неофіційний куратор вугільної галузі Віталій Карпачов, зареєстрований в тому ж будинку в квартирі №4.

Як повідомив на своєму акаунті в Facebook, екс-член НКРЕКУ Андрій Герус, в торгах взяв участь лише один учасник.

Раніше експерти неодноразово вказували на дискримінаційні умови конкурсу "Центренерго", які створюють фінансові преференції для компаній, які користуються пільгами в оплаті ПДВ щодо постачальників-платників ПДВ.

25 січня детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у київському офісі неофіційного куратора державного вугільного сектора Віталія Кропачова.

Українські Національні Новини

Економіка