tse-pitannya-vizhivannya-nashoyi-derzhavi-zelenskiy-poyasniv-chomu-kompromis-z-putinim-nemozhliviy

Це питання виживання нашої держави: Зеленський пояснив, чому компроміс з путіним неможливий

 • 1406337 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Жоден компроміс із російським диктатором володимиром путіним неможливий, тому що останній ніколи не тримав слово та порушував будь-які домовленості. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю ВВС, додавши, що це питання виживання нашої держави, передає УНН.

Цитата

“Україна хоче безпекових гарантій. Всі ми хочемо, ми об'єднані. Тому будь-які територіальні компроміси будуть тільки послаблювати нашу державу. Чому? Питання ж не в слові "компроміс" - чого його боятися?У нас мільйон компромісів в житті, вони щоденно відбуваються. Питання - з ким? Компроміс з путіним? Ні. Чому? Бо немає віри. Діалог з ним? Ні. Чому? Немає віри. Розумієте, ми можемо про щось домовитись, а на наступний день він вводить війська. Ти думаєш: як же так могло статися, ми жили століттями - а він катує твоїх людей? Тобто не можна мати будь-які домовленості з тими, хто їх не готовий дотримуватись. І тому це питання виживання нашої держави”, – заявив Президент.

Деталі

Повернення тимчасово-окупованих територій – це складна місія. Але, на думку Зеленського, для виживання росії це також важливо. Тому що, якщо вони не віддають якусь частину наших територій, це унеможливлює для наступних поколінь будь-яке співіснування.

“Якщо наші партнери дозволять їм про це думати і знаходити ці варіанти - це ні до чого хорошого не призведе - ані в Україні, ані в росії, ані в Європі. Тому що всі зрозуміють: а! все ж таки можна захоплювати. Все ж таки, якщо ти держава з сильним військом або з великою кількістю людей, якщо у тебе є ядерна зброя - в принципі, якщо дуже наполегливо і довго воювати, то можна буде потім вийти на якесь порозуміння і забрати якусь частину території. Я просто вважаю, що це великий-великий ризик. Ось моє ставлення про окупованих територій”, – додає він.

Якщо Україна не деокупує території , або якщо наші дозволять росії знайти якісь компроміси щодо Донбасу чи Криму, чи півдня наших територій, не деокупувати їх, “то це буде бомба (що чекає, щоб вибухнути) посеред нашої країни, і бомба посеред Європи”, – зазначає Президент.

“До 24 лютого ми хотіли йти дипломатичним шляхом, ми прагнули діалогу, як і весь цивілізований світ. Без зброї знайти можливість деокупувати нашу територію. Ту, яка була окупована з 2014 року. Так було: заморозити. Заморозити війну. Конфлікт. Але припинення вогню не було, хоча у нас було перемир'я - місяць, два місяці, потім знову. І так було до 24 лютого. Було великою помилкою підписувати такий документ, Мінські угоди. Це те саме, що зараз хтось пропонує. Ви чуєте, можливо, що є якийсь документ, якась декларація, яка буде робити те саме”, – додав він.

Доповнення

Зеленський заявив, що російський диктатор володимир путін досі прагне захопити Київ, але його кінцева мета – окупація всієї України

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Шахтар" вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи

     • 2236716 переглядiв

    Єврокомісія заборонила TikTok на службових пристроях

     • 1533710 переглядiв

    У Ірані лунають вибухи - ЗМІ

     • 4024262 переглядiв