ukenru
tse-ne-ukrayinska-kriza-u-mzs-zrobili-zauvazhennya-inozemnomu-zmi-schodo-terminologiyi

"Це не українська криза": у МЗС зробили зауваження іноземному ЗМІ щодо термінології

 • 17549 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Речниця Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца зробила зауваження телеканалу BBC World щодо використаного формулювання "українська криза" стосовно подій на Донбасі. Про це вона написала у своєму Twitter, передає УНН.

"Шановний BBC World, це не українська криза. Це російська агресія проти України. Репортажі мають ґрунтуватися на фактах", - написала М.Беца.

Йдеться про статтю BBC "Українська криза: масове відвідування похорон донецького повстанця Захарченка" (Ukraine crisis: Mass turnout for funeral of Donetsk rebel Zakharchenko).

Як повідомляв УНН, у червні М.Беца висловила протест німецькому іномовленню Deutsche Welle через використання терміну “громадянська війна” на позначення збройного конфлікту на Донбасі.

Німецьке видання Deutsche Welle згодом принесло вибачення за використання терміну “громадянська війна” та зазначило, що таке формулювання “не відповідає редакційним стандартам”.

Dear @BBCWorld There is no Ukraine crisis.There is RU aggression against Ukraine.Reporting should be based on facts https://t.co/N2w4FIrFT0

— Mariana Betsa (@Mariana_Betsa) 2 сентября 2018 г.

Українські Національні Новини

Політика