tse-ne-kryza-zelenskyi-vidreahuvav-na-zaklyky-perekhodyty-do-oborony-na-fronti

Це не криза: Зеленський відреагував на заклики переходити до оборони на фронті

 • 34621 переглядiв

Президент України заявив, що у росії не було ніяких перемог в цьому році, вони нічого не змогли окупувати.

Ситуація на фронті в Україні не кризова. Взимку завжди уповільнюються, ті чи інші операції, контрнаступальні, чи оборонні. росія відіслала на схід сотню тисяч військових, тому найголовніше там стримувати та знищувати окупантів. Про це сказав Президент Володимир Зеленський  під час спільної пресконференції з учасниками Саміту країн Північної Європи, передає кореспондент УНН.

Зеленський прокоментував статтю NYT про те, що Україні нібито варто переходити до оборони замість наступу.

"Щодо заяви генералів США, деяких осіб, я вам скажу так - у будь-якому випадку – це не про кризу, це про зиму, й взимку завжди уповільнюються ті чи інші операції, контрнаступальні, чи оборонні, і тому я думаю, що цей сигнал пов'язаний саме з цим", - сказав Зеленський.

Зеленський заявив, що у росії не було ніяких перемог в цьому році, вони нічого не змогли окупувати.

"Взимку все уповільнюється через багато різних причин. Ми говоримо про оборону саме сходу нашої держави, тому що більшість сьогодні військ російської федерації зосереджена там. Вони спробували там дуже багато разів, де минулого року було розбито угруповування вагнерівців, 20 тис. було вбито. Тепер вони туди відіслали велику кількість своїх військ, тобто ми говоримо вже про сотні тисяч військових, тому найголовніше там стримувати їх та знищувати їх на нашій землі", - розповів Зеленський.

Контекст

The New York Times писало, що американські військові нібито  хочуть, щоб Україна дотримувалася стратегій "утримувати та будувати" - зосередитись на утриманні території, яку вона має, і будувати свою здатність виробляти зброю протягом 2024 року.

Доповнення

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що надії на український контрнаступ не виправдалися. Однак, це не означає, що перемога буде не на українському боці.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримає 8 мільярдів євро та літаки F-16 від Данії

     • 104520 переглядiв