tse-buv-duzhe-vazhliviy-moment-zelenskiy-schodo-zaproshennya-ukrayini-v-nato

"Це був дуже важливий момент" - Зеленський щодо запрошення України в НАТО

 • 400964 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Запрошення України до НАТО є сигналом, який можна порівняти з кандидатством у ЄС. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом на саміті НАТО, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Що стосується запрошення. Я дійсно розумію, що це технічний сигнал, але якщо ми займаємося не тільки технікою та бюрократією, а подивимося на це як на серйозний фактор мотивації українського суспільства, то для мене, як для Президента, це був дуже важливий момент», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що порівнює цей факт з моментом кандидатства України та ЄС.

«Кандидатство в ЄС – це так само був сигнал. У кандидатстві немає членства в ЄС. Але в кандидатстві є впевненість та є потужна мобілізація для України та потужний сигнал росії: Україна - член якогось іншого союзу, а хоче бути членом конкретного ЄС та бути конкретно незалежною державою. Що стосується запрошення – це також є сигналом», - зазначив Зеленський.

Доповнення

Зеленський заявляв, що Україна розуміє, що не може бути членом НАТО, поки їде війна. Але важливі сигнали сьогодні прозвучали на двосторонніх зустрічах з партнерами, що Україні, дійсно, буде членом НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада Україна-НАТО зібралася на перше засідання

     • 1681391 переглядiв