tse-buv-bi-marniy-dialog-zelenskiy-pro-gotovnist-peregovoriv-makrona-z-putinim

"Це був би марний діалог": Зеленський про готовність переговорів Макрона з путіним

 • 452058 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський вважає, що діалог із диктатором володимиром путіним, до якого готовий французький лідер Еммануель Макрон, “був би порожнім діалогом” оскільки росія мріє відновити імперію, і не виявляє бажання співпрацювати з іншими країнами на основі взаємної поваги. Таку думку Зеленський висловив в інтерв'ю WELT, пише УНН.

Цитата

“Це був би марний діалог. Еммануель Макрон просто витрачає на це час. Я зрозумів, що ми не в силах змінити ставлення до росії. Якщо вони вирішили ізолюватися від решти світу і мріють відновити стару радянську імперію, то ми нічого не можемо з цим вдіяти. Коли запроваджували економічні санкції, нас звинувачували в тому, що ми хочемо ізолювати росію, але ми цього не робили: по суті, саме рішення почати цю війну й ізолювало путіна”, – заявив Зеленський.

Що було раніше

Президент Еммануель Макрон зазнав критики з боку України та східноєвропейських союзників після інтерв'ю, в яких він наводить слова про те, що вкрай важливо "не принижувати росію", щоб, коли бойові дії закінчаться, можна було "знайти дипломатичне рішення".

Макрон регулярно розмовляв із путіним після вторгнення 24 лютого в рамках зусиль із досягнення припинення вогню, хоча він не досяг відчутного успіху в цьому.

Деякі східні та балтійські партнери в Європі вважають, що Макрон, який підтримує діалог із путіним, спрямовує зусилля, спрямовані на те, щоб підштовхнути диктатора сісти за стіл переговорів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти атакували передмістя Запоріжжя

     • 721426 переглядiв