ukenru
tse-bezgluzdo-ukrayinska-ekonomika-strazhdaye-vid-viyni-nabagato-bilshe-nizh-rosiyska-vid-sanktsiy-kuleba

"Це безглуздо": українська економіка страждає від війни набагато більше, ніж російська від санкцій – Кулеба

 • 204604 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. На сьогодні українська економіка страждає від агресії рф набагато більше, ніж російська від введених санкцій. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях саміту G7 на рівні міністрів, пише УНН.

Цитата

"Доки росія продовжує продавати газ і нафту Європейському Союзу, їхні кишені будуть повними, щоб продовжувати вести війну. Безглуздість ситуації зараз полягає в тому, що українська економіка страждає від російської агресії та руйнувань набагато більше, ніж російська економіка страждає від введених проти неї санкцій", - сказав Кулеба.

Деталі

Як наголосив дипломат, він не намагається сказати, що санкції не працюють. Навпаки, санкції, які вже запроваджено, багато що змінюють у середньостроковій перспективі.

Зокрема, санкції, накладені на російську оборонну промисловість, допомагають, бо росія не може виробляти зброю, щоб кинути її у бій.

"Але росія робить великі гроші на продажі нафти та газу до Європи. Це має припинитися", - наголосив Кулеба.

Нагадаємо

Посли ЄС у п'ятницю мають провести регулярну зустріч, рішення про введення санкцій проти росії не очікується.

Доповнення

Reuters писав, що ЄС розглядає вже третю версію санкцій із нафтовим ембарго проти росії. Так, Європейська комісія розглядає можливість надання державам східної частини ЄС, які не мають виходу до моря, додаткових грошей на модернізацію нафтової інфраструктури, щоб переконати їх погодитися на ембарго на російську нафту.

А Financial Times вказував, що Євросоюз виключив заборону на морське транспортування нафти з шостого пакету санкцій проти росії.

Українські Національні Новини

Політика