tsakhal-zavdav-udary-po-ponad-400-obiektakh-u-sektori-hazy-pislia-vidnovlennia-boiovykh-dii

ЦАХАЛ завдав удари по понад 400 об'єктах у секторі Гази після відновлення бойових дій

 • 30068 переглядiв

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) здійснила понад 400 ударів по об'єктах ХАМАС у секторі Газа, включаючи авіаудари та артилерійські обстріли, після відновлення бойових дій

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила у суботу, що продовжує завдавати ударів по сектору Гази, пише УНН.

Минулої доби ЦАХАЛ завдав ударів по більш ніж 400 терористичних об'єктах на всій території сектора Гази. За ніч винищувачі ВПС завдали ударів по понад 50 цілях у районі Хан-Юніса

- повідомив ЦАХАЛ у соцмережах.

Війська ЦАХАЛ, як зазначається, завдали ударів по бойовиках та інфраструктурі ХАМАС у районі Бейт-Лахії, відкриваючи вогонь з танків та завдаючи ударів з повітря. Також повідомляється, що ізраїльська армія вела артилерійський вогонь та завдавала авіаудари на півночі сектора Газа. "Ці удари включали удар літальним апаратом по терористичному осередку, що влаштовував засідку на війська ЦАХАЛ, а також удар винищувача по мечеті, що використовується "Ісламським джихадом" як оперативний командний центр", - повідомили в ЦАХАЛ.

Окрім того, як повідомляється, війська ЦАХАЛ завдали й інших ударів, серед цілей були склад зброї та інфраструктура "для відновлення терористичного потенціалу ХАМАС".

Також вказано, що вночі військово-морські сили Ізраїлю "провели цілеспрямовану оперативну операцію в гавані Хан-Юніс і Дейр-ель-Баласі на півдні сектора Газа, під час якої вони завдали ударів по військових об'єктах ХАМАС з використанням точних боєприпасів, а також ударів по інфраструктури та техніки, що використовується військово-морськими силами ХАМАС".

"Війська ЦАХАЛ також перешкоджали діям терористичних осередків та вели вогонь по терористичних об'єктах на півночі сектора Гази", - ідеться у повідомленні.

Нагадаємо

1 грудня після семиденного перемир'я, під час якого було звільнено частину ізраїльських заручників та палестинських в'язнів, ЦАХАЛ відновив бойові дії проти ХАМАС у секторі Гази через порушення оперативної паузи з боку ХАМАС.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф вночі поцілила у медичний заклад у Херсоні

     • 32028 переглядiв

    Вночі ворог атакував Одещину, є влучання - Кіпер

     • 31301 переглядiв