tsakhal-zaiavyv-pro-vidnovlennia-boiovykh-dii-proty-khamas-u-sektori-hazy

ЦАХАЛ заявив про відновлення бойових дій проти ХАМАС у секторі Гази

 • 48928 переглядiв

Після семиденного перемир'я ЦАХАЛ відновив операції проти ХАМАС в Газі після порушення оперативної паузи

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила у п'ятницю, 1 грудня, що відновила бойові дії проти палестинської ісламістської організації ХАМАС у секторі Гази після порушення оперативної паузи з боку ХАМАС на тлі закінчення семиденного перемир'я, передає УНН.

ХАМАС порушив оперативну паузу і, крім того, відкрив вогонь по ізраїльській території. ЦАХАЛ відновив бойові дії проти терористичної організації ХАМАС у секторі Гази

- повідомив ЦАХАЛ.

Нагадаємо

ХАМАС та Ізраїль у четвер домовилися продовжити режим припинення вогню ще на 24 години. Незадовго до завершення цього терміну ізраїльські військові двічі повідомили, що у громадах та в кібуці поблизу Гази спрацювали сирени повітряної тривоги. Після першого повідомлення про сирени, які лунали в населених пунктах поблизу сектору Гази, система протиповітряної оборони ЦАХАЛ успішно перехопила запуск із сектора Гази, повідомили в армії оборони Ізраїлю.

За умов перемир'я ХАМАС щодня звільняв частину заручників, а Ізраїль звільняв палестинських в'язнів. Під час крайнього обміну ЦАХАЛ повідомив про звільнення ще шістьох ізраїльських заручників. Речник МЗС Катару заявляв, що згідно з умовами 7-го дня угоди про гуманітарну паузу, 30 палестинців мали бути звільнені в обмін на звільнення 10 заручників у Газі, до цього списку зарахували 2 звільнених вчора громадян рф. А згодом повідомив, що серед звільнених ізраїльських заручників 2 неповнолітніх і 6 жінок з подвійним громадянством: мексиканець, росіянин, уругваєць, а серед палестинців, звільнених з ізраїльських в'язниць, - 23 неповнолітніх і 7 жінок.

Бойові дії почалися після того, як 7 жовтня ХАМАС здійснив масштабну атаку на Ізраїль. Повідомлялося про близько 1200 жертв і 240 викрадених в Ізраїлі. У керованому ХАМАС анклаві повідомляли про понад 15 000 жертв у Газі.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Маск презентував перші Tesla Cybertruck: ефектне відео

     • 77878 переглядiв