ukenru
truba-rozpoviv-pro-podalshe-rozsliduvannya-sprav-maydanu-v-dbr

Труба розповів про подальше розслідування "справ Майдану" у ДБР

 • 14999 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Директор Державного бюро розслідування Роман Труба розповів про подальше розслідування "справ Майдану", які до ДБР передали з Генеральної прокуратури України. Про це він заявив на брифінгу стосовно припинення функції досудового розслідування органами прокуратури, передає кореспондент УНН.

"Я зупинюся на подальшому розслідуванні. Станом на сьогодні в ДБР створено окремий підрозділ, який буде розслідувати злочини, вчинені під час масових протесів на Майдан Незалежності в 2013-2014 роках. Цей підрозділ входить в управління з розслідування військових злочинів, слідчі якого володіють доступом до державної таємниці відповідного рівня", - зазначив Труба.

Окрім того, Труба зауважив, що кількість слідчих, які займатимуться "справами Майдану" в ДБР, може змінюватися по мірі надходжень кримінальних проваджень.

"На першому етапі, я хочу наголосити, що це буде самий перший етап, цей слідчий підрозділ буде складатися з 25 осіб. В подальшому, по мірі надходжень кримінальних проваджень, цей підрозділ може змінюватися. Звичайно, що слідчі ДБР повинні опрацьовувати ті матеріали, які вони будуть отримувати. Але я запевняю, що це не вплине на процес розслідування, адже у цих кримінальних провадженнях процесуальне керівництво здійснюють ті прокурори, які протягом 5 років здійснювали процесуальне керівництво у цих кримінальних провадженнях. Слідчі ДБР будуть працювати у тісній співпраці з процесуальними керівниками", - сказав Труба.

Нагадаємо, з 20 листопада слідство у "справах Майдану" зупинено щонайменше до 3 грудня, через те, що у Верховній Раді не встигли проголосувати за зміни до закону про ДБР.

Українські Національні Новини

Політика