ukenru
truba-poprosiv-radu-dozvoliti-dbr-provoditi-konkursi-na-kerivni-posadi-u-byuro

Труба попросив Раду дозволити ДБР проводити конкурси на керівні посади у Бюро

 • 7496 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба закликав Верховну Раду якнайшвидше ухвалити зміни до закону "Про Державне бюро розслідувань", якими передати до ДБР повноваження проводити конкурси на керівні посади у Бюро, передає УНН з посиланням на повідомлення ДБР на сторінці у Facebook.

За інформацією ДБР, профільним законом передбачається, що зовнішня комісія, сформована за квотами Президента, уряду та парламенту, має право проводити конкурси на всі посади керівників підрозділів центрального апарату (управлінь, відділів, секторів), директорів територіальних органів, керівників та працівників підрозділів внутрішнього контролю.

При цьому, зазначається, що до складу цієї комісії не входять представники ДБР чи громадськості, а Державне бюро розслідувань не може впливати на початок проведення конкурсів чи їх тривалість у часі.

Директор Бюро, йдеться у повідомленні, ще 22 грудня 2017 року закликав зовнішню комісію оголосити конкурси на посади директорів семи територіальних органів та керівників управлінь та відділів центрального апарату ДБР. Проте станом на 5 лютого 2018 року цього не відбулось, хоча останнє засідання комісії пройшло 1 лютого.

"Неоголошення конкурсів на ключові посади в Бюро блокує його формування та, відповідно, затягує початок роботи. Вже незабаром будуть створені внутрішні комісії Бюро, які оголосять конкурси відповідно до своїх повноважень. Закликаю Верховну Раду якнайшвидше підтримати необхідні зміни для Бюро, тим паче, що зареєстровані законопроекти дозволяють це зробити", – підкреслив Р.Труба.

Нагадаємо, Р.Труба затвердив порядок конкурсу на посади в апарат ДБР.

Українські Національні Новини

Політика