troye-z-chotirokh-yevropeytsiv-skhvalyuyut-pidtrimku-ukrayini-z-boku-yes-opituvannya

Троє з чотирьох європейців схвалюють підтримку України з боку ЄС - опитування

 • 539034 переглядiв

Деталі

Згідно з останнім опитуванням Eurobarometer від Європарламенту, троє з чотирьох громадян ЄС (74%) схвалюють підтримку ЄС України після вторгнення росії, включаючи 33%, які «повністю схвалюють» та 41%, які «деякою мірою схвалюють».

У всіх країнах більше людей схвалюють, аніж не схвалюють підтримку ЄС України. Частка тих, хто схвалює підтримку ЄС, найвища у Швеції (97%), Фінляндії (95%), Нідерландах (93%), Данії та Португалії (по 92%). Рівні несхвалення найвищі у південно-східних районах Європи, таких як Греція (48%), Словаччина (46%), Болгарія (44%) та Кіпр (42%).

Близько трьох із чотирьох громадян ЄС (73%) кажуть, що схвалюють дії ЄС щодо підтримки України, такі як санкції проти уряду росії чи фінансова, військова чи гуманітарна підтримка.

Існують різні рівні схвалення дій ЄС щодо підтримки України. У 24 країнах більшість респондентів схвалюють дії ЄС, причому понад дев'ять із десяти схвалюють дії ЄС у Швеції, Фінляндії (по 96%), Нідерландах (93%), Данії (92%) та Ірландії (91%). Проте більшість не схвалюють дії ЄС у Греції (51%) та Словаччині (49%), тоді як на Кіпрі порівну схвалюють та не схвалюють (обидва по 48%). Рівень несхвалення також відносно високий у Болгарії (45%), Угорщині (41%) та Австрії (40%). І знову найнижчі рівні схвалення дій ЄС щодо підтримки України зосереджені у південно-східних районах Європи.

Доповнення

Більшість європейців підтримують вступ України в ЄС.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі