ukenru
troye-prezidentiv-prosyat-chinnogo-glavu-derzhavi-ogolositi-2018-iy-rokom-derzhavnoyi-movi

Троє президентів просять чинного Главу держави оголосити 2018-ий Роком державної мови

 • 24506 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Троє президентів України звернулися до чинного Президента України Петра Порошенка з проханням зробити 2018 рік Роком Української мови. Про це УНН повідомили у прес-службі трьох президентів.

Леонід Кравчук (Президент України 1991 – 1994 років), Леонід Кучма (Президент України 1994 – 2005 років) та Віктор Ющенко (Президент України 2005 – 2010 років) звернулися до чинного Глави держави з проханням оголосити 2018 рік Роком утвердження державної мови.

Президенти підкреслили, що утвердження на державному рівні року англійської мови вже принесло свої плоди.

"В умовах гібридної агресії проти нашої держави, загрози порушення цілісності її території надзвичайно важливим об’єднуючим фактором протидії цьому є утвердження державної мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. (…) Саме тому звертаємося до Вас з проханням підтримати ініціативу щодо оголошення 2018 року - Роком утвердження державної мови. З непохитною впевненістю стверджуємо, що цей крок зміцнить фундамент української державності у такий буремний час нашої історії, сприятиме консолідації суспільства та покаже закордонним партнерам нашу твердість та впевненість у власних ідеалах", - написали у своєму звернені президенти.

Українські Національні Новини

Політика