troye-lyudey-zaginuli-vnaslidok-udaru-izrayilyu-po-aeroportu-aleppo-v-siriyi

Троє людей загинули внаслідок удару Ізраїлю по аеропорту Алеппо в Сирії

 • 816671 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Ізраїльські військові літаки вбили трьох людей під час нальоту на сирійський аеропорт Алеппо у вівторок, повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини (SOHR), пише УНН.

Деталі

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії і має мережу джерел у Сирії, повідомила, що в результаті авіаудару було вбито "сирійського офіцера і дві людини невідомої національності".

"Ворог Ізраїль здійснив повітряну атаку із Середземного моря на захід від Латакії міжнародним аеропортом Алеппо", - йдеться у заяві міністерства оборони.

Збитки змусили владу закрити аеропорт для всіх рейсів.

Аеропорт був основним каналом для рейсів допомоги після землетрусу 6 лютого, що спустошив південний схід Туреччини та сусідню Сирію.

За останній місяць в Алеппо приземлилося понад 80 рейсів з гуманітарною допомогою для районів, що постраждали від землетрусу. Постачання гуманітарної допомоги було перенаправлено в аеропорти Дамаска та Латакії, йдеться у заяві міністерства оборони.

Обсерваторія повідомила, що аеропорт має відкритися за кілька днів після ремонтних робіт.

Міністерство закордонних справ Сирії засудило "подвійний злочин", заявивши, що удару було завдано по "цивільному аеропорту… і одному з ключових каналів доставки гуманітарної допомоги" жертвам землетрусу, внаслідок якого в Сирії загинуло близько 6000 осіб.

Це стало другим ізраїльським нападом на контрольовані урядом райони після землетрусу силою 7,8 бала, внаслідок якого у двох країнах загинуло понад 50 000 людей.

Союзник Дамаска Іран засудив останній удар як "злочин проти людяності".

Доповнення

В останні роки Ізраїль кілька разів атакував аеропорти Алеппо та Дамаска.

19 лютого внаслідок авіаудару Ізраїлю загинули 15 людей у районі Дамаска, де розташовані органи державної безпеки.

Удар по об'єкту в Алеппо у вересні минулого року вивів його з ладу на кілька днів. Ця атака була націлена на склад, які використовують підтримувані Іраном ополченці.

З того часу, як у 2011 році в Сирії вибухнула громадянська війна, Ізраїль здійснив сотні повітряних нальотів на свого сусіда, насамперед на позиції сирійської армії та її союзників з Ірану та "Хізбалли".

Ізраїльські військові рідко коментують окремі удари по Сирії, але неодноразово обіцяли продовжувати свою повітряну кампанію, щоб завадити Ірану зміцнити свою присутність.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі