ukenru
trokhi-obpaleni-yak-i-nasha-krayina-u-lvovi-vistavili-pisanki-yaki-vtsilili-pid-chas-boyiv-za-kiyiv

"Обпалені, як і наша країна": у Львові виставили писанки, які вціліли в боях під Києвом

 • 230828 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. У Львові на площі перед собором святого Юра відкрилася виставка писанок, які вціліли після атак російських окупантів на ландшафтний парк "Добропарк" під Києвом. Про це повідомила голова Львівської районної державної адміністрації Христина Замула, інформує УНН.

Цитата

"Їх було 585…. Писанок, що розписували автори з цілої України. Вкладаючи у цей свій витвір нашу історію та традиції, свої мрії про мир і добро. Експонували їх з 2016 року на Софіївський площі в Києві та в Добропарку. В 2017 році ми їх вперше привезли на Львівщину. Війна та окупанти знищили Добропарк — там донедавна тривали активні бойові дії. Але 140 писанок дивом вціліли. Трохи обпалені і пошкоджені, як і наша країна зараз. Але все відновимо та створимо нове, бо ж душа України жива", — написала Замула.

Додамо

Виставка триватиме з 1 по 6 травня у Львові біля собору святого Юра. Потім писанки експонуватимуть у громадах Львівщини.

Нагадаємо

Кухонну шафку та керамічного півника, які вціліли після вибухів у Бородянці під Києвом, передали Національному музею Революції Гідності.

Українські Національні Новини

Суспільство